Teutentocht

Teuten

Standbeeld van een TeutTeuten waren rondreizende handelaars die vanaf de 16e tot in het begin aan de 20e eeuw het dorp verlieten omdat de arme landbouwgrond hen dwong een ander inkomen te zoeken. Ze trokken jaarlijks ongeveer negen maanden doorheen Noord- en West-Europa om hun waren te verkopen of om een ander beroep uit te oefenen. De statige huizen waarin ze woonden vormden een schril contrast met de Kempense hoevetjes uit die tijd. De overgebleven teutenhuizen zijn dan ook nog steeds de mooiste van de gemeente en vallen direct in het straatbeeld op.

Teutentocht

Thijs de TeutDe teutentocht is een interactieve dorpswandeling van ongeveer 2,5 km die je met je smartphone of tablet aflegt doorheen het centrum van Eksel. De enthousiaste teut Thijs neemt je mee terug in de tijd en vertelt je alles over de teuten die ooit een belangrijke rol speelden in dit dorp.

Wie waren de teuten, hoe leefden ze en wat hebben ze achtergelaten in Eksel? Thijs vertelt het je allemaal op zijn tocht doorheen het Eksel van weleer. Let goed op want als je aandachtig naar Thijs luistert, kan je een echt teutendiploma verdienen.
Tip: download de app wanneer je verbinding hebt met een WIFI-netwerk

Adres: Kerkplein z/n, 3940 Hechtel-Eksel

Ga samen met teut Thijs op pad! 

Folder Teutentocht 1

Folder Teutentocht2


Contactinformatie