Algemene informatie milieu

Heb je een vraag over jouw perceel?

Wil je bepaalde werken uitvoeren zoals het aanleggen van verhardingen, het plaatsen van een bijgebouw, het kappen van bomen, het aanleggen van een zwembad/zwemvijver, het bouwen van een woning, het verkavelen van jouw perceel,...? Dan kan je hiervoor terecht bij de dienst bouwen en wonen.

Bij de dienst milieu kan je terecht voor vragen over het aanvragen van milieu-rubrieken, kappen van bomen, natuur, zwerfafval, water,... 

Om jouw vraag te kunnen beantwoorden, is het nodig om eerst bepaalde zaken na te kijken. Zo kan het zijn dat voor jouw perceel bepaalde voorschriften gelden. Ook de bestemming van het perceel is belangrijk. Bovendien is de haalbaarheid van jouw project afhankelijk van de concrete wensen (waar komt de constructie te staan, wat is de oppervlakte en de hoogte van de constructie,…).

Om jou dan ook voorbereid te kunnen helpen, vragen wij jou om een contactformulier in te vullen met jouw gegevens, de vraag en eventuele stukken.

Het formulier bestaat uit drie stappen:
1.    Jouw contactgegevens en de ligging van het perceel.
2.    Jouw vraag met eventuele stukken. 
3.    Na het invullen van het formulier krijg je een overzicht van de ingevulde gegevens. Indien het formulier succesvol werd ingevuld, krijg je een bevestigingsmail.

Er zal vervolgens binnen 7 werkdagen contact met jou worden opgenomen, hetzij telefonisch hetzij per e-mail voor verdere inlichtingen.  

Indien het niet mogelijk is om het contactformulier in te vullen, kan je tijdens de openingsuren van het gemeentehuis telefonisch contact opnemen met de dienst op het nummer 011/73.01.53 voor stedenbouwkundige vragen of op het nummer 011/73.01.58 voor milieu. 

Op het omgevingsloket vind je overigens al heel wat informatie terug. Meer info kan je ook vinden in de hulpgids inzake de vergunningsplicht, melding en vrijstelling.

Contactformulier


 


Contactinformatie