Wandelgebied Hoksent-Molhem

Brugje over Dommel Hoksent-Molhem

De ‘blauwe’ draad in dit wandelgebied is de rivier de Dommel, die zich door het landschap wurmt. Je ontdekt de prachtige Dommelvallei in al haar facetten, op de grens tussen Hechtel-Eksel en Peer. Je kan kiezen uit zes lussen tussen de 3 km en 12 km. Voor elk wat wils dus!
Voor €2,5 koop je een handige wandelkaart van dit gebied. Je kan je wandelkaart kopen in het Vrijetijdsloket of deze hier alvast online bestellen. 

Mullemer Bemden (blauwe wandeling)

Hoksen Molhem weilandHet Natuur- en Milieuleerpad "Mullemer Bemden" kronkelt langs de oevers van de Dommel en leert je, aan de hand van infoborden, meer over landbouw, waterzuivering en de oorspronkelijke loop van de beek. (Peer)


Afstand: 2.5 km
Duur: ca. 45 minuten

 
Dommeldalroute (gele wandeling)

samenvloeing 2 beken Hoksent MolhemBijna 8 km lang wandel je door een steeds veranderend landschap. Elzenbroekbossen, weilanden, visvijvers, maar ook dennenbossen zetten hier de toon. Ideaal voor een afwisselende en ontspannende wandeling. 

Afstand: 5.3 km
Duur: ca. 1u20

 
Langs erfgoedbakens (oranje wandeling)

Hoksentkapel, Hoksent-Molhem Ontdek de prachtige Dommelvallei in al haar facetten. Zowel cultuur, waaronder de kapel van Hoksent en typische langgevelhoeves, als natuur, met de mooiste blauwgraslanden van Vlaanderen, zullen je op deze wandeling bekoren.

Afstand: 8,4 km
Duur: ca. 2u

 
Landbouwimpressies (groene wandeling)

Landbouw Hoksent-MolhemDeze route laat je het landbouwlandschap van Peer zien. Let zeker op de langgevelhoeves, die zo typisch zijn voor deze streek. Je loopt een eindje langs de Dommel en ontdekt op een leuke manier prehistorische grafheuvels in het bos. (Peer)

Afstand: 9,4 km
Duur: ca. 2u30

Dommelen… in de ban van water (paarse wandeling)

Familie op een brugje over de DommelAls een blauwe draad kronkelt de Dommel door het landschap. Op deze  route ontdek je de prachtige Dommelvallei in al haar facetten.

Afstand: 11,6 km
Duur: ca. 2u50

 

 

Kempen in volle glorie (rode wandeling)

Langgevelhoeve met hooimeid Hoksent MolhemDe rode route is de langste route van dit wandelgebied. Je ontdekt de prachtige streek,  terwijl je langs het kleinschalige landschap met  weilanden en houtkanten wandelt. 

Afstand: 16.9 km
Duur: ca. 4u

 


Parkeren

Startplaats 1: Stadspark 'De Perre', Rustoordlaan, Peer
Startplaats 2: Kerk Kleine Brogel, Burgemeester Voetslaan, Peer
Startplaats 3: Hoksentkapel, Sint Antoniusstraat 5, Eksel
Startplaats 4 (infobord): Kringwinkel Esmeralda, Steenweg Wijchmaal 66, Peer
Startplaats 5 (infobord): Grafheuvels, Molhemstraat, Peer


Contactinformatie