Mountainbikenetwerk

Hechtel-Eksel is een van de meest bosrijke gemeenten van Vlaanderen en dat merk je ook tijdens je mountainbiketochtjes, die je onder meer meenemen door het uitgestrekte Pijnven in het hartje van Nationaal Park Bosland. Maar ook In den Brand met haar begroeide duinen en uitdagende hoogteverschillen is een echte belevenis voor elke sportieve fietser. Via aansluitingen en een verbindingstraject kan je ook de rest van Nationaal Park Bosland verkennen. 

Startplaats: Sporthal Hechtel-Eksel, Dennenstraat 8, 3940 Hechtel-Eksel (parking voorzien)

Klik hierom je route uit te stippelen. 

Mountainbiker in het bos

Suggestielussen

Rode lus
Tijdens deze route rijd je bijna uitsluitend door de eindeloze bossen van Hechtel-Eksel en omgeving. Bijkomend pluspunt: aan de startplaats van deze rode lus kan je niet enkel iets drinken, maar ook een verkwikkende douche nemen na het fietsen.

De rode lus sluit aan op de Peltse routes. Via een verbindingstraject van 11,8 km dat begint aan de Paardhaagdoornberg en het Pijnven doorkruist, vind je bovendien vlot aansluiting op de lussen in het Lommelse Kattenbos.

  • Afstand: 10,2 km
  • Onverhard: 86%
  • Route: bekijk hier alvast de route voor je vertrekt

Mountainbiker met kaart

Blauwe lus
Deze route biedt maar deels onverharde wegen. Toch is er onderweg voldoende te zien om er een heerlijk tochtje van te maken. Niet in de laatste plaats doordat je het duinen- en bossengebied In den Brand doorkruist. Hoogteverschillen en bijzondere natuur is wat je hier mag verwachten. Aan de sporthal, het vertrek- en eindpunt van deze tocht, neem je na afloop een deugddoende douche of iets te drinken.

Deze route is perfect combineerbaar met de rode lus, vanwaar je dan weer aansluiting hebt met de lussen in Pelt en Lommel.

  • Afstand: 22,3 km
  • Onverhard: 63 %
  • Route: bekijk hier alvast de route voor je vertrekt

Mountainbikers man en vrouw


Contactinformatie