Ruiteren in en om het Pijnven

3 ruiters op een bosdreef

Het Pijnven is de ideale plek om vanop de rug van je viervoeter van de rust te genieten. De bijna uitsluitend onverharde paden leiden door eindeloze bosdreven. De verschillende lussen zijn makkelijk combineerbaar en sluiten bovendien aan op het provinciaal netwerk.

Vriesputroute (route 1)

Ruiters op de heide Draaf heerlijk tussen de geurige naaldbomen van het Pijnven naar de Lommelse Vlindervallei, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de bloemige weiden en fladderende vlinders.

Afstand: 7 km
Startplaats: Parking Pijnven, Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel

 

Ijzerenpaalroute (route 2)

Foto van de ijzeren paalKorte maar mooie lus die je door de groene oase van het Pijnven voert, tot aan de Ijzeren paal op de grens met Lommel.

Afstand: 3 km
Startplaats: Parking Pijnven, Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-EkselKiefhoekroute (route 3)

Ruiters bij Wilgenkunst PijnvenEen rustige route die je recht door het immense Pijnven voert, waar je geniet van het ruisen en kraken van de naaldbomen die zo kenmerkend zijn voor deze streek. Je komt ook langs een mysterieus kunstwerk van wilgenkunstenaar Will Beckers.

Afstand: 7,3 km
Startplaats: Parking Pijnven, Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel

Winnerheideroute (route 4) 

Ruiters in het bosDuik de bossen van Pelt in en geniet van de onverharde bospaden, het ruisen van de wind door de bomen en de fluitende vogels.

Afstand: 4,7 km
Startplaats: Winnerstraat z/n, 3940 Hechtel-Eksel

 

 

Overzichtskaart routes Pijnven

Plan ruiterroutes Pijnven


Contactinformatie