Dubolimburg

Hechtel-Eksel is sedert 2017 een partnerschap aangegaan met Dubolimburg, in samenspraak bieden ze Bouwadvies voor particulieren in Limburg aan.

Dubolimburg biedt Limburgse (ver)bouwers maatadvies op basis van hun (ver)bouwplannen. Dit maatadvies bestaat in verschillende formules:

  • Gratis Quickscan

Een Quickscan is een kort mondeling advies dat op maximaal 30 minuten een antwoord geeft op je concrete vragen rond duurzaam bouwen (isoleren, verwarmen, hernieuwbare energie), inclusief uitleg over premies, subsidies en andere financiële voordelen. Meer info?

  • MijnVerbouwBegeleiding

Je wil je woning of appartement voordelig renoveren én energie besparen? Wil je graag onafhankelijk advies om er zeker van te zijn dat je de juiste investeringen doet?

Een adviseur komt bij je langs en brengt de huidige toestand van je woning in kaart. Na het bezoek ontvang je een adviesrapport. Daarin ontdek je welke werken je best uitvoert om je woning energiezuinig te maken, en in welke volgorde je dit best doet.

Ook kan de adviseur je bijstaan in het opvragen en vergelijken van offertes en de controle van de facturen.

Wil je graag meer weten over MijnVerbouwbegeleiding en je aan melden? Klik dan op deze link.

  • Huisdokter Groendak/Groengevel

Wil je je huis vergroenen met een groendak en/of groengevel en tegelijk het leefmilieu een handje helpen, maar heb je twijfels of vragen? Samen met een specialist van Dubolimburg bekijk je de mogelijkheden van je woning, rekening houdend met de aanwezige isolatie, de draagkracht en kwaliteit van de constructie en de opvang of het hergebruik van het regenwater voor de irrigatie van zowel groendaken als groengevels.

Via deze link kan je meer info vinden en jouw advies reserveren voor 50 euro.

  • Asbest

Laat je asbest veilig en professioneel verwijderen en afvoeren. Wie het asbest in of om zijn woning via Dubolimburg laat verwijderen heeft recht op interessante premies.

Wil je graag meer info over andere mogelijkheden rond asbest, dan vind je ze hier.

Voorwaarden

Inwoner zijn van Hechtel-Eksel die deelnemende gemeente is.

Procedure

Meer info kan u terugvinden op dubolimburg.be en energiehuislimburg.be.

Bedrag

  • Quickscans: gratis voor inwoners van Hechtel-Eksel.
  • MijnVerbouwBegeleiding: gratis voor inwoners van Hechtel-Eksel.
  • Huisdokter Groendaken/Groengevel: Inwoners van Hechtel-Eksel betalen slechts €50.