Bouwfit-dagen

Jaarlijks flink besparen op je energierekening ... en je woning intussen ook gezonder en comfortabeler maken? Het kan. Maar dan moet iemand je vertellen hoe. Fluvius en Dialoog doorkruisen heel Vlaanderen om (ver)bouwers wegwijs te maken tijdens een reeks tweedaagse opleidingen: de Bouwfit-dagen.

Bouwfit-dagen (de vroegere BouwTeams) zijn al jaren een succes. Dialoog en Fluvius kunnen een lange lijst voorleggen van tevreden deelnemers die tijdens zo'n Bouwfit-dag ontzettend veel hebben geleerd over duurzaam bouwen en alles wat daarbij komt kijken. De keuzes die je als (ver)bouwer moet maken, zijn immers niet eenvoudig. Maar ze bepalen wel hoe energiezuinig je woning zal zijn. 

Hoe moet je de woning isoleren? Hoe kies je een verwarmingsinstallatie en bepaal je het vermogen ervan? Hoe belangrijk is goede ventilatie? Wat zijn de mogelijkheden van zonne-energie? Hoe kan je regenwater hergebruiken. Over al deze kwesties geven bouwdeskundigen neutrale informatie tijdens een Bouwfit-dag. Neutraal, want Fluvius noch Dialoog verkoopt welk materiaal dan ook. 

Hoe verloopt een bouwfit-dag?

 Je kan kiezen tussen 2 formules:

 Een Bouwfit voor verbouwers:
Van een bouwdeskundige krijg je alle technische en praktische kennis mee over duurzaam en energiezuinig verbouwen. Handig, ook als je de werken niet zelf uitvoert. Zo ben je goed geïnformeerd als je gesprekken moet voeren met architecten, bouwfirma's en verkopers van allerlei materialen.

Een Bouwfit voor nieuwbouwers:
Vanaf 2021 is het BEN-principe de standaard voor nieuwbouwwoningen. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal. Vanaf dan moeten alle nieuwe woningen voldoen aan de strenge energieprestatie-eis E30. De rest van de energie die je nodig hebt, moet plaatselijk of uit nabijgelegen groene bronnen worden opgewekt. In deze cursus voor nieuwbouwers leer je welke stappen je moet zetten als je bijne-energieneutraal (BEN) wilt bouwen. 

Voorkennis is absoluut niet vereist. Je leert de voor- en nadelen van de diverse bouwmaterialen en installaties kennen. De lesgevers brengen verschillende materialen mee om zo concreet mogelijk uitleg te geven. Het aantal deelnemers is beperkt zodat iedereen volop aan bod komt. 

Flinke energiebesparing en snel terugverdiend 

Tijdens de Bouwfit-dagen ontdek je de geheimen van een duurzaam en energiezuinig (ver)bouwen. Met deze kennis schroef je de energierekening in je nieuwe thuis flink terug. En je creëert er meteen een gezondere en comfortabelere leefomgeving mee. Na deze tweedaagse ben je voldoende gewapend om de beste keuzes te maken voor je bouw- of verbouwplannen.

Deelnemen aan de Bouwfit-dagen is volledig gratis. Je krijgt cursusmateriaal en er is een broodjeslunch. 

Klik hier om de kalender voor Energiefit-sessie te bekijken.

PROGRAMMA VAN DE BOUWHEER
Naast de  Fluvius BouwTeams bieden we aanvullens de cursus 'Programma van de Bouwheer' aan. Daarin leer je je bouw- en woonwensen formuleren binnen een duurzaam kader. Bouwstijlen, bouwmethoden, woonconcepten, akoestiek, kleurbeleving & kindvriendelijk bouwen komen in het Programma van de Bouwheer allemaal aan bod.

Klik om data en locaties van het Programma van de Bouwheer te bekijken.