Begeleiding zwangerschap en geboorte

Expertisecentrum Kraamzorg De Kraamtijn

De Kraamtuin is een informatiepunt waar je terecht kan voor informatie en advies, vanaf de zwangerschapswens tot in de kraamperiode. Zij beschikken over een uitgebreide databank van hulpverleners en organisaties die aanstaande ouders kunnen ondersteunen in deze periode.

Daarnaast organiseren zij regelmatig activiteiten voor (aanstaande ouders) zoals prenatale cursussen en workshops.

Ook werken ze mee aan diverse projecten, zoals het project 'Buddy bij de wieg'. Met dit project bieden ze jonge, kwetsbare gezinnen extra ondersteuning. Een buddy helpt een gezin zich goed voor te bereiden op de geboorte van de baby. Na de bevalling helpt de buddy met de verzorging van het kindje. 

PRAGT - Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject

Elke baby verdient een goede start in het leven. Dat is wat elke ouder wil voor zijn kind. Soms hebben toekomstige ouders graag extra ondersteuning tijdens de zwangerschap. Daarom hebben verschillende partners, waaronder het Noorderhart Mariaziekenhuis, samen het PRAGT-netwerk opgebouwd met als doel ouders bijkomend te ondersteunen tijdens de zwangerschap en hen voor te bereiden op de komst van hun kindje.

Vroedvrouw aan huis

Elke zwangerschap is uniek. Daarom is het goed te kunnen rekenen op de ervaring en deskundigheid van de vroedvrouw. Na de geboorte kan een vroedvrouw bij je thuis komen. Zij adviseert en helpt je bij vragen over borstvoeding, de verzorging en de ontwikkeling van je baby.

Vroedvrouwenteam Levenslicht

Wijchmaalsebaan 10, 3941 Hechtel - Eksel, 011 72 86 65

Vroedvrouw aan huis - Wonder in zicht

Groenstraat 9/1, 3941 Hechtel - Eksel, 0477 04 73 55

Annemie Leduc - Vroedvrouw Wit-Gele Kruis

Heerstraat 19, 3940 Hechtel - Eksel, 0498 58 41 14

 

Meer informatie over vroedvrouwen vind je hier.

Kraamhulp aan huis

Jonge ouders hebben het druk. Soms kunnen ze best wat extra hulp gebruiken. Een kraamverzorg(st)er helpt de ouders met de verzorging van de baby en de andere kinderen in het gezin. Ook wordt er hulp aangeboden met met koken, wassen en strijken.


Contactinformatie