Wandelgebied In den Brand

Kinderen in de duinen van In den Brand

Welkom in de grootste zandbak van Vlaanderen! Het duinengebied ‘In den Brand’ dankt zijn naam aan het feit dat mensen hier vroeger hun brandhout kwamen halen. Aan de ingang van In den Brand vind je een leuke picknickplek met enkele reuzeninsecten in hout, erg leuk voor de kinderen. De duinen verderop zijn unieke ‘landduinen’, die soms wel 40 meter hoog kunnen worden. Stevige kuitenbijters dus!

De verschillende lussen in dit gebied variëren van 2 km tot 5,6 km. Bovendien kan je In den Brand ook op schattenzoektocht met Tommy Twijgman!

Voor €2,5 koop je een handige wandelkaart van dit gebied. Je kan je wandelkaart kopen in het Vrijetijdsloket of deze hier alvast online bestellen. 

Groene wandeling

Kind op reuzeninsect in den brandDeze korte route is ideaal voor gezinnen met kinderen. Voorzie genoeg tijd, want de kinderen willen vast en zeker zandkastelen bouwen of de  reuzeninsecten beklimmen.

TIP: breng zeker je emmer en schepje mee!
Afstand: 2 km
Duur: ca. 30 minuten

 

Blauwe wandeling

 2 kinderen in een boom In den brandJe wandelt door een stukje landschappelijk erfgoed. De kronkelige bomen werden aangeplant om huizen te beschermen tegen opstuivend zand. Jaren geleden werden er vele gekapt om de duinen in ere te herstellen. Inwoners mochten her en der bomen kiezen die mochten blijven staan. Deze unieke exemplaren hebben vandaag dus een leuk verhaal!


Afstand: 4,5 km
Duur: ca. 1u

Rode wandeling

In den Brand KattenpoelkeEen uurtje de benen strekken doet altijd deugd. Zeker als dat kan in het mooie landschap van In Den Brand. Je wandelt over de zandvlakte, tussen  de naaldbomen en over eeuwenoude landduinen.

Afstand: 5,6 km
Duur: ca. 1u30


 

Schatzoektocht Tommy Twijgman

Tommy Twijgman

Tommy Twijgman is een rasechte superheld. 
Maar wel eentje die zijn krachten verloor. Bovendien heeft hij dringend nood aan een nieuwe, stoere superheldencape. Gelukkig ben jij er om hem te helpen. 

Koop het pakketje met de 4 schatzoektochten in ons Vrijetijdsloket. Voor amper €6 krijg je 4 boekjes boordevol avontuur, een kompas en een Boslandpotlood. En natuurlijk de sleutel tot de schatkisten!

Parkeren

Parking In den Brand, Kamertstraat z/n, 3940 Hechtel-Eksel


Contactinformatie