Wandelgebied Resterheide

Begijnenvijvers

In Resterheide, op de grens tussen Hechtel-Eksel en Peer, ga je op ontdekking in de wereld van bomen en water. Onderweg wordt je uitgedaagd op een avontuurlijk hindernissenparcours. Tegelijk leer je alles over de natuur dankzij de speelse elementen op je wandeling. De verschillende lussen in dit gebied variëren van 2,5 km tot 6,5 km. 
Voor €2,5 koop je een handige wandelkaart van dit gebied. Je kan je wandelkaart kopen in het Vrijetijdsloket of deze hier alvast online bestellen. 

Lieveheersbeestjespad

Meisje bij wandelpaal Resterheide Deze route is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Onderweg kom je al spelend alles te weten over de natuur in Resterheide.

Afstand: 2,5 km
Duur: ca. 40 minuten

 

 

Reigerpad

Jongen met verrekijker in uitkijktoren ResterheideVia smalle paadjes, bruggetjes en een hoge uitkijktoren wordt je behendigheid uitgedaagd. De echte sportievelingen kunnen zich uitleven op de ‘eekhoorntjeskronkel’ vol avontuurlijke hindernissen.

Afstand: 5.6 km
Duur: ca. 1u25

 

Groene wandeling

Wazdeddo monster op de vijver van ResterheideJe start aan de grote Begijnenvijvers, waar vissers geduldig wachten tot ze beet hebben. Je wandelt door een uitgestrekt dennenbos, afgewisseld met weides en akkers. Wie weet kom je onderweg het monster Wazdeddo wel tegen!

Afstand: 5 km
Duur: ca. 1u15

 

Oranje wandeling

Familie bij akker in Resterheide Vanuit onthaalcentrum 't Begijntje wandel je langs de visvijver. Een klim in de hoge uitkijktoren laat je de vijvers van bovenaf bewonderen. Bossen, weides en akkers wisselen elkaar af.

Afstand: 6 km
Duur: ca. 1u20

 


Gele wandeling

Kind bij beekje in ResterheideDe langste wandeling in Resterheide loodst je door het hele gebied: langs de vijvers, door het bos en tussen de akkers en de weilanden, op de grens van Hechtel-Eksel en Peer.


Afstand: 6,5 km
Duur: ca 1u40

 

Schatzoektocht Bostrol Bobl
Bostrol Bobl

Bostrol Bobl heeft een toffe uitdaging voor jullie! Zijn grootste droom is om de regenboog te vinden. Daarvoor heeft hij dringend jullie hulp nodig. Het wordt een zoektocht vol spanning en avontuur, met veel doe-opdrachtjes. Ook de dieren in het bos hebben leuke verhalen en geven handige tips.

Koop het pakketje met de 4 schatzoektochten in ons Vrijetijdsloket. Voor amper €6 krijg je 4 boekjes boordevol avontuur, een kompas en een Boslandpotlood. En natuurlijk de sleutel tot de schatkisten!

 

Parkeren

 Parking Resterheide, Begijnenstraat z/n, 3940 Hechtel-Eksel


Contactinformatie