Wandelgebied Pijnven

Kinderen in het Pijnven

Het Pijnven is een bos van maar liefst 2.000 ha groot, ideaal om urenlang in rond te dwalen. Zeker met de allerkleinsten, want zij kunnen hun hartje ophalen in het reusachtig speelbosFietsen door de Bomen, de Vlindervallei en het wilgenkunstwerk ‘De boom in’ van Will Beckers maken van deze wandelingen unieke belevenissen. De verschillende lussen in dit gebied variëren van 2,8 km tot 10,7 km.
Voor €2,5 koop je een handige wandelkaart van dit gebied. Je kan je wandelkaart kopen in het Vrijetijdsloket of deze hier alvast online bestellen. 

Bosbewonersroute (blauwe wandeling)

Kinderen op bosbewonersrouteOp deze route maken kinderen kennis met de dieren van het Pijnven. Ze moeten de dieren zoeken en via speelse opdrachten de vaardigheden van de dieren met die van zichzelf vergelijken. Zo leren ze de bewoners van het bos en zichzelf beter kennen. 

Afstand: 2,8 km
Duur: ca. 40 minuten


Oranje wandeling

Pijnven, dreef in de herfstDownload deze route op je smartphone en ontdek al wandelend de meest bijzondere plekjes in het Pijnven. De boswachter geeft je uitleg over hoe het landschap beheerd wordt en welke zeldzame dieren hier wonen. Download op www.natuurenbos.be/bosland

Afstand: 6,9 km
Duur: ca. 1u40

 
Rode wandeling

Wilgenkunst PijnvenWie graag stevig doorstapt, kiest best de rode route. Je doorkruist het hele bos, tot aan de Vlindervallei, waar je even kan uitrusten. Hou zeker halt aan het wilgenkunstwerk ‘De boom in’ van Will Beckers. 

Afstand: 10,7 km
Duur: ca. 2u15

 

 

 

Parkeren

Parking Pijnven, Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel

 

 


Contactinformatie