Start ticketverkoop: Raymond van het Groenewoud opent cultuurseizoen Hechtel-Eksel

17
aug
2022

Met bekende namen zoals Raymond van het Groenewoud, Sven Pichal en Walter Baele op het programma zorgde de dienst Vrije Tijd van lokaal bestuur Hechtel-Eksel opnieuw voor een mooi en breed aanbod. Alle activiteiten bekijken en tickets kopen kan via www.hechtel-eksel.be/gemeentelijkvrijetijdsaanbod.

“We zijn heel vereerd dat we een klepper als Raymond van het Groenewoud op 1 oktober hebben kunnen strikken als seizoensopener”, vertelt schepen van Cultuur Kelly Leenaerts. Hij heeft pas een nieuwe single uit, ‘Op Algemene Aanvraag’ en Hechtel-Eksel is een van de eerste locaties van zijn nieuwe en gelijknamige theatertour.”

Breed en gevarieerd aanbod

Een andere blikvanger is Sven Pichal (lezing 27 oktober), presentator van consumentenprogramma ‘De inspecteur’ (Radio 2). “Het leven is duurder geworden en als consument moeten we waakzaam blijven. Sven Pichal is voor ons dus een doordachte keuze om burgers kritisch naar hun portemonnee te laten kijken”, licht schepen Lenaerts toe. Daarnaast is cabaretier Walter Baele, bekend als van Eugène Van Leemhuyzen in Samson en Gert, de derde opvallende naam. Hij zal op 12 november een best of brengen. Het wordt een van zijn laatste optredens. Ook op 23 november wordt veel volk verwacht. Dan kan jong én oud – tip voor de (groot)ouders – genieten van het enige echte Sinterklaasconcert van ‘De Peatles’.

UiT-magazine

Naast muziek, lezingen en comedy biedt het lokaal bestuur nog allerlei socio-culturele activiteiten aan. “Als kleine gemeente hebben we geen cultuurcentrum, maar gaan we wel voor een breed en gevarieerd vrijetijdsaanbod met aandacht voor verschillende doelgroepen”, legt schepen Leenaerts uit.

Inwoners kunnen alle activiteiten ontdekken in het gloednieuwe UiT-magazine dat deze week in hun brievenbus viel. Daarnaast hou je best de andere communicatiekanalen verder in het oog voor de laatste updates.

Vrijetijdsloket in De Schans

Verschillende activiteiten vinden plaats in het recent gerenoveerde gemeenschapscentrum De Schans. “We zijn blij dat we in deze mooie zaal het nieuwe cultuurseizoen kunnen openen”, besluit burgemeester Jan Dalemans. “We merken ook dat inwoners en verenigingen er volop activiteiten organiseren, dat doet deugd.”

De Schans is eveneens de nieuwe uitvalsbasis van het Vrijetijdsloket, waar vrijwilligers, verenigingen en bezoekers inlichtingen kunnen krijgen en waar je ook tickets kan kopen/reserveren. Online kan dit op het betaalplatform Ticketgang via www.hechtel-eksel.be/gemeentelijkvrijetijdsaanbod.


Contactinformatie