Lokaal bestuur Hechtel-Eksel verbindt ondernemerschap, toerisme en natuur

“Ondernemerschap, toerisme en natuur zijn stuk voor stuk troeven van onze gemeente. Door ze onderling versterkend uit te bouwen, wordt Hechtel-Eksel nóg gezelliger en groener, aantrekkelijk zowel voor inwoners als voor bezoekers.” – Nele Lijnen, schepen van Bosland en (vrijetijds)economie

Ondernemers welkom

Om nieuwe handelszaken aan te trekken, voorzien we ondersteuning voor starters en doen we onderzoek naar nieuwe vormen van ondernemerschap. We optimaliseren onze kmo-zones en breiden waar mogelijk uit. Door middel van het digitale shopplatform Hechtel-Eksel Winkelt en de gemeentelijke geschenkbon stimuleren we de verkoop van onze handelaars.

Toerisme troef

Met Bosland in de hoofdrol bouwen we toeristische beleving op regionaal niveau uit. In de kijker: wandelen, fietsen, paardrijden en spelen in ons groene goud. Ook regionale evenementen plaatsen we hoog op de agenda en de gidsenwerking wordt uitgebreid. Zo valt er in de Boslandgemeenten altijd iets te beleven.

Groen, groener, groenst

Hiermee samenhangend stimuleren we ook duurzaam natuurbeheer. We doen aan sensibilisering, beschermen onze bossen en duinen én verbeteren de biodiversiteit. Daarnaast creëren we grotere en meer robuuste natuurgebieden.


Contactinformatie