Lokaal bestuur Hechtel-Eksel meer en makkelijker bereikbaar

“We brengen jullie dichter bij ons door middel van verdere digitalisering van onze diensten, participatieprojecten en de nodige aanpassingen aan onze infrastructuur. Zo kunnen we jullie sneller én beter verderhelpen.”
– Jan Dalemans, burgemeester
 
 
 

Snel geholpen

Gemeente en OCMW werken voortaan op afspraak. Gedaan met wachten dus: plan je afspraak online via www.hechtel-eksel.be/afspraak en je bent meteen aan de beurt. 
 
Gedaan ook met eindeloos surfen: op onze nieuwe website vind je in no-time wat je zoekt. Attesten en uittreksels vraag je makkelijk aan in het E-loket.
 
Om onze inwoners ook ter plaatse efficiënter verder te helpen, ontwikkelen we één centraal loket in het gemeentehuis en een snelloket waar je bepaalde producten meteen kan afhalen.
 

Meer infrastructuur voor meer cultuur

Culturele beleving blazen we nieuw leven in: we steken De Schans en het parochiecentrum in een nieuw duurzaam kleedje, we lanceren eenjeugdbib in het Huis van het Kind, en we leggen de omgeving van de bib in Eksel verder aan.

Sportsites in beweging

Om aan de sportieve noden te voldoen, breiden we zowel sportsite Hechtel als sportsite Eksel uit. Binnenkort kan je er sporten op overdekte tennisterreinen, in nieuwe voetbalaccommodatie en over ruiterterreinen galopperen. Je kan bovendien ook op de nieuwe parking aan sport- en recreatiezone Hechtel parkeren.

Iedereen denkt mee

Nieuwe overlegplatformen, vernieuwde werking adviesraden, vragenuurtje bij de gemeenteraad, dorpsdebatten, ... Je ziet het. De burger krijgt een centrale rol in ons beleid.Ook via het nieuwe Huis van het Kind stimuleren we inspraak van bewoners, medewerkers én kinderopvang.


Contactinformatie