Lokaal bestuur Hechtel-Eksel tilt beleving naar een hoger niveau

 “We maken cultuur, sport en spel voor iedereen toegankelijk, met speciale aandacht voor kinderen, senioren, kansarmen en mensen met een beperking. Door middel van een ruim activiteitenaanbod kan elke Hechtel-Ekselaar zichzelf ontwikkelen of gewoon heerlijk ontspannen.” – Kelly Leenaerts, schepen van jeugd, cultuur en evenementen


Uur cultuur

We profileren de bib als poort naar culturele beleving en breiden de collectie uit. Daarnaast creëren we een digitale bib. Ook de Bib aan huis blijft behouden dankzij een gemotiveerde vrijwilliger.

Bruisende buurten

Organisatie van buurtfeesten en evenementen moedigen we aan. Hierbij bieden we verenigingen zowel financiële als logistieke ondersteuning: subsidies, projectcheques, zaal- en materiaalverhuur, ...

Beweging op (jouw) maat

Iedereen gezond aan het bewegen krijgen. Daar streven we naar! Daarom steken we de traditionele sportkampen, sportdagen, sport na school en seniorensport in een fris nieuw jasje.

onderWIJS

Onderwijs plaatsen we hoog op de agenda. Daarbij is ook kunst essentieel voor de verruiming van de kindergeest. We voorzien de basisscholen van een boeiend cultuuraanbod en stimuleren creativiteit, in samenwerking met Kunst Academie Noord-Limburg en de Week van de Amateurkunsten.

Kind is Koning

Het Huis van het Kind (KIK) is een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar kinderen, jongeren en ouders met al hun vragen en zorgen terecht kunnen. Hier brengen we mensen dichter bij elkaar, zorgen we voor meer betaalbare kinderopvang en bieden we kinderen alle kansen op een zorgeloze jeugd.


Contactinformatie