Asbestophaling

Vanaf 1 september 2020 haalt Limburg.net asbestafval aan huis op.

Je kan het afval uiteraard nog steeds naar het recyclagepark brengen, maar je kan nu ook een container of platenzak thuis laten ophalen. Het initiatief wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid (OVAM).   

Uitgebreide informatie en een duidelijke folder vind je op www.limburg.be/asbest 

Voorwaarden

(Hecht)gebonden asbest kan je, op voorwaarde dat het asbesthoudend materiaal nog in goede staat is, zelf verwijderen. Volg wel de richtlijnen en gebruik verplicht beschermend materiaal. Ongebonden asbest moet door erkende professionals worden weggehaald.

Procedure

Via www.limburg.net/ophaling-aan-huis vraag je vanaf 11 augustus 2020 een asbestophaling aan. Afhankelijk van de hoeveelheid asbestafval kies je voor platenzakken of een container. Platenzakken haal je, na de aanvraag, zelf af bij het recyclagepark. Ga je grote hoeveelheden asbest verwijderen, dan kies je best voor een container. Die wordt op de gekozen leverdatum op het door jou opgegeven adres geplaatst.

Bedrag

  • €20 voor de bestelling & ophaling van één platenzak of big bag (1m³)
  • €160 voor de bestelling & ophaling van een container (15 m³)
  • €10 voor een pakket met beschermingsmateriaal (masker en witte overall voor  2 personen) 

Uitzonderingen

Provincie Limburg en Dubolimburg organiseren begeleiding voor professionele asbestverwijdering van dakbedekking, gevelbekleding en oude verwarmingsleidingenisolatie bij particulieren.

Doe je beroep op een aannemer die door Dubolimburg werd geselecteerd, dan ben je zeker van een veilige verwijdering en een correcte prijs. Bovendien krijg je ook een voordeliger tarief voor de plaatsing van een container. Totaalrenovatieadvies en plaatsbezoek door een asbestdeskundige zijn ook inbegrepen. Bij twijfel omtrent de aanwezigheid van asbest gebeurt er een staalname en labotest.

De adviseurs van Dubolimburg bekijken in detail hoe het dak op een toekomstbestendige manier nageïsoleerd kan worden. Ook hiervoor kan je beroep doen op een Dubolimburg-aannemer.

Ook voor het verwijderen van asbesthoudende leidingisolatie werkt Dubolimburg samen met erkende asbestverwijderaars. Hierbij is steeds een staalname met labotest inbegrepen om de aanwezigheid van asbest vast te stellen. De aanvrager ontvangt daarna een vrijblijvende offerte voor de verwijdering én begeleiding bij de uitvoering van de werken. Iedereen die gebruik maakt van dit aanbod, krijgt 50% van de totale verwijderingskost terugbetaald.

Meer informatie over het aanbod van de provincie Limburg en Dubolim: www.dubolim.be


Contactinformatie