Gewijzigde verkeerssituatie aan de schoolomgeving van het Don Boscocollege

Om de veiligheid van de zwakke weggebruiker, met name de voetgangers en fietsers, in de onmiddellijke omgeving van het Don Boscocollege en aan het rondpunt te verhogen, wordt bij het begin van het nieuwe schooljaar  in samenspraak met de school een proefopstelling ontworpen.

Bij de start van het nieuwe schooljaar zijn de onderstaande verkeerswijzigingen van toepassing:

  • Er geldt eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer in een deel van de Don Boscostraat (vanaf de Dorperloopstraat tot aan het rondpunt) , in een deel van de Dorpsstraat (vanaf het rondpunt tot aan de Houbenweg) en in de Tussenstraat.
  • De schoolstraat wordt in de Don Boscostraat verlengd tot aan huisartsenpraktijk ter duinen, Don Boscostraat 82 (zie gele strook).
  • Tijdens de piekmomenten geldt er een stilstand- en parkeerverbod in een gedeelte van de Broekerstraat, Kattestraat, Wautersweg, Comansweg, Dorpsstraat en de Don Boscostraat (zie blauwe strook).

 

Het afsluiten van de schoolstraat en het stilstand- en parkeerverbod geldt op schooldagen van 08u00 tot 08u30 en van 15u00 tot 15u45. Tijdens de einduren van de school op woensdagmiddag is dat van 11u30 tot 12u15.

(Parkeer)Tips voor ouders en leerlingen

  • Kom met de fiets en vermijd onnodige verkeerschaos aan de schoolomgeving
  • Parkeer aan het Duinenstadion – Lupinestraat – inrit via de Hasseltsebaan
  • Parkeer aan De Schans, schansplein 1

Dankzij deze maatregelen hopen we het gemotoriseerd verkeer in de schoolomgeving te verminderen alsook de verkeersveiligheid in de nabije schoolomgeving te verbeteren. Het project wordt op regelmatige basis geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd. We rekenen hierbij op jullie begrip en medewerking.

Heb je nog vragen?   Stel ze via mobiliteit@hechtel-eksel.be