Nachtelijke werken kruispunt Vlasmeerstraat - Eindhovensebaan 16 en 17 september

14
sep
2020

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in september tijdens ​de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 september het wegdek van het kruispunt van de ​Eindhovensebaan ​(N715) met de Vlasmeerstraat in beide richtingen vernieuwen​. Om ​verkeershinder te beperken,​ zal de aannemer enkel werken ​tussen 19u. 's avonds en 6.30 u​. 's morgens.

Vernieuwing asfalt en markeringen

Het asfalt over de volledige oppervlakte van het kruispunt wordt vernieuwd. Hierbij wordt het huidige wegdek eerst afgefreest, vervolgens in ​asfalt heraangelegd​ en van nieuwe​ markeringen voorzien​. Dit zorgt voor een ​verhoogde verkeersveiligheid​ en ​meer rijcomfort. 

Omleiding doorgaand verkeer 

Het doorgaand verkeer tussen Hechtel-Eksel en Pelt kan​ tijdens de uitvoering​ van de werken ​een omleiding volgen via de Noord-Zuidverbinding (N74)​. Voor ​plaatselijk verkeer​ voorziet het agentschap een aantal lokale omleidingen​ via de omliggende gemeentewegen. Fietsers en voetgangers​ kunnen te allen tijde langs de werfzone.

Bereikbaarheid omwonenden

De ​woningen en handelszaken​ in de omgeving van het kruispunt ​blijven steeds bereikbaar​, al dan niet via een korte omleiding. 

Dienstverlening De Lijn

Deze werken hebben ook een impact op de ​dienstverlening van De Lijn​. Op www.delijn.be vind je de​ meest recente informatie​. Via www.delijn.be/omleidingsnieuwsbrief​ kan je je ook inschrijven om​ automatisch op de hoogte​ te blijven van wijzigingen in het schema van ​jouw specifieke buslijn​.

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk en lokale omleidingen

Om de veiligheid van de wegarbeiders én weggebruikers​ ​te garanderen, wordt het ​kruispunt tijdens de werken volledig afgesloten​. Hierdoor kan de renovatie op ​slechts één nacht ​uitgevoerd worden. Zo blijft de hinder voor omliggende woningen, bedrijven ​en hun ​klanten ​zo beperkt mogelijk.

Geluidshinder

De keerzijde van het nachtwerk is dat omwonenden ​mogelijks geluidshinder ​ondervinden van de werken. We proberen dit uiteraard ​zoveel mogelijk te beperken​. De meeste geluidshinder zal veroorzaakt worden door de freesmachines die het oude asfalt verwijderen, en de aan- en afrijdende vrachtwagens. ​Het agentschap wil zich hiervoor alvast verontschuldigen. 

Weersgevoelig

Opgelet: ​asfalteringswerken zijn steeds erg ​weersgevoelig​. Bij ​regenweer ​kan de huidige ​planning ​nog gewijzigd ​worden.