Vanaf 1 augustus: Omleidingen werken Hoppinpunt Lommelsebaan

11
apr
2022

Sinds begin mei werken Agentschap Wegen en Verkeer, De Lijn en lokaal bestuur Hechtel-Eksel aan de aanleg van een regionaal Hoppinpunt ter hoogte van het kruispunt Peerderbaan en Lommelsebaan in Hechtel-Eksel.

Aan de zuidelijke bushalte op het Welsh Guardplein wordt een nieuwe fietsenstalling voorzien, een Hoppinzuil en een overdekte wachtzone. De tijdelijke fietsenstalling en bushalte op de Lommelsebaan blijft in gebruik tot de nieuwe fietsenstalling en bushalte aan het Welsh Guardplein klaar zijn. Meer informatie over de routes van het openbaar vervoer vind je op de website van De Lijn.
 

Vanaf 1 augustus werken op Lommelsebaan: 
omleiding voor verkeer vanuit Lommel richting rotonde

Vanaf 1 augustus gaan we verder op de Lommelsebaan, tussen de Rhijnweg en de rotonde. Die werken duren vermoedelijk tot eind augustus. 

  • Op de Lommelsebaan geldt eenrichtingsverkeer vanaf de rotonde richting Lommel.
  • Omgekeerd, vanuit Lommel richting de rotonde, volgt verkeer een omleiding via de Rijkswachtstraat en de Molenstraat. In beide straten geldt tijdens de werken een parkeerverbod en een snelheidsbeperking van 30km/u.
  • Fietsers volgen een omleiding via de Rhijnweg en de Twaalf Septemberstraat.
  • Zwaar verkeer (+3,5 ton) wordt omgeleid via de Noord-Zuidverbinding.

 

 

De werken aan het Hoppinpunt zouden afhankelijk van de weersomstandigheden eind augustus worden afgerond. 

Wat is een Hoppinpunt?

Een Hoppinpunt bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen op één plek. Er worden meerdere vervoersmiddelen samengebracht met nadruk op gemak, toegankelijkheid en veiligheid. Als pendelaar kan je efficiënt schakelen of‘Hoppin’ tussen de verschillende vervoersopties. Er komt een ruime parking, toegankelijke bushaltes en een ruime fietsenstalling met fietskluizen en herstelpunt.

Heb je nog vragen?

Stel ze via mobiliteit@hechtel-eksel.be

Alvast bedankt voor je begrip!