Toegankelijk logeren kan in onze gemeente

07-06-2018

Elk jaar schrijft de plaatselijke gehandicaptenadviesraad (GAR) met ondersteuning van het gemeentebestuur een wedstrijd uit onder de noemer 'Ik hoor er ook graag bij'. Dit jaar richtten we ons naar het verblijfstoerisme in Hechtel-Eksel. Vakantiecentrum ' de Lage Kempen' wint deze wedstrijd. Proficiat.

Ik hoor er ook graag bij toegankelijk verblijf

We hebben hiervoor een mooie inzending mogen ontvangen. Het vakantiecentrum 'de Lage Kempen' schreef zich in voor deze wedstrijd met hun toegankelijk verblijf 't Huis. Op 15 april 2017 hebben ze deze toegankelijke groepsaccommodatie voor 24 personen geopend. Hiervoor hebben ze in het najaar het A+-label ontvangen. Ze voegen hieraan toe dat het vakantiecentrum al zes jaar een A-label heeft waardoor zij iedereen een complete vakantiebeleving kunnen geven. Het gelijkvloers van deze woning is volledig aangepast aan de noden van personen met een fysieke beperking. De rest van het huis heeft ook aanpassingen voor personen met een visuele beperking, ADHD of allergieƫn. De toegankelijkheid verhoogt het comfort voor dit verblijf voor mensen met maar ook zonder een beperking. Iedereen is welkom om deze groepsaccommodatie te huren.

De GAR erkent hen dan ook als een terechte winnaar voor toegankelijke verblijfstoerisme in onze gemeente. Het gemeentebestuur is samen met de plaatselijke gehandicaptenadviesraad heel blij dat ze een extra inspanning hebben gedaan om hun groepsaccommodatie ook toegankelijk te maken. We zijn ons ervan bewust dat het toegankelijk maken van hun accommodatie extra tijd en geld heeft gekost. Hierom weten we zo'n initiatieven zeker te waarderen. We hopen dat dit een inspiratie mag zijn voor andere initiatieven/projecten in onze gemeente, door een constante aandacht voor de toegankelijkheid. Iedereen verdient vakantie, maar zij proberen net dat stapje extra te doen zodat het ook werkelijkheid wordt voor iedereen."

winnaar de lage kempen