Niet OU(D)T maar IN!

15-02-2018

Met het project 'Niet OU(d)T maar in' willen we de Hechtel-Ekselaren de kans geven om mee te denken aan de toekomst. We laten hen aan het woord. Als je al oud(er) bent, dan weet je ongetwijfeld wat nodig is om 'goed' oud te worden? Of heb je wel ideeën over hoe het nog beter kan! Ben je nog jong en ben je wel van plan om oud te worden, dan wil je vast ook graag mee praten over de toekomst, toch?

De gemeente, OCMW en de seniorenadviesraad (SAR) nodigen jong & oud uit om voorstellen te doen over hoe ideaal oud(er) worden kan in onze gemeente.

  • Misschien wil jij wel een 'hangplek' voor ouderen?
  • Of denk jij aan een 'app' om het contact tussen mensen te vergroten?
  • Of heb je wel een goed voorstel om er voor te zorgen dat jij het voor het zeggen hebt, ook als het niet meer zo goed lukt alleen?
  • Of zie jij in jouw buurt wel een manier waarop ouderen en jongeren elkaar een handje kunnen toesteken bij de een of andere klus?

Wil je meedenken en –praten over hoe je oud wil worden in onze gemeente, dan ben je welkom op 26 maart om 19u30 in OC De Schans. Voor boeiende huiskamergesprekken, verrassend gezelschap en Hechtel-Ekselse gezelligheid met een 'goei sjat kaffee en een stuk vloai'. Jij komt toch ook?
Voor meer info en inschrijven (voor 19/03/2018 of na de lezing van Anja Declercq):
mailto:seniorendienst@hechtel-eksel.be of 011/891212

Om jullie alvast op de weg te helpen, gaan we dinsdag 13 maart '18 starten met een gratis lezing met professor doctor Anja Declercq. Zij geeft graag een toelichting over het probleem dat de professionele hulp de vraag naar zorg niet meer kan volgen, zeker met de vergrijzing in het verschiet. We zullen elkaar meer moeten helpen maar hoe doen we dat? Hoe gaan we om met deze uitdaging? Wat kunnen we leren van haar ervaringen/bevindingen?

Kom zeker eens luisteren op dinsdag 13/03/2018 om 20u00 in OC de Schans. Inschrijven is niet nodig.