Busuitstap Pajottenland: Floralia in Groot Bijgaarden en de Tramsite in Schepdaal

Illustratie bij het evenement

Onze bus pikt ons 's morgens op aan onze gebruikelijke opstapplaatsen en brengt ons naar het kasteel van Groot Bijgaarden.
Onder begeleiding van een gids beleven we de bloemrijkste lente in het karakteristieke park van het Kasteel: In het 14 ha grote park is een presentatie weggezet van bijna alle voorjaarsbloemen die men maar bedenken kan. Onder leiding van vakspecialisten uit het bloembollenvak zijn in het park meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant door de medewerkers van het kasteel van Groot-Bijgaarden. De talrijke liefhebbers van voorjaarsbloemen kunnen genieten van meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen.
Voor de lunch rijden we naar Schepdaal, in het hart van het Breugeliaans Pajottenland, waar we een drie-gangen-dagmenu opgediend krijgen in het restaurant Atlantis.
Na de lunch bezoeken we in Schepdaal de enige integraal bewaarde buurtspoorwegstelplaats in Vlaanderen. Want we hebben er nog één in België: een site die integraal bewaard bleef als buurtspoorwegstelplaats. Op deze plek vonden trams onderdak en werden ze hersteld, was het trampersoneel thuis en stapten reizigers op. Schepdaal lag op de drukke lijn voor personen- én goederenvervoer tussen Brussel en Ninove, die ook het Pajottenland bereikbaar maakte. De histo-risch erg waardevolle trams – met zelfs een koninklijk rijtuig! – staan hier weer veilig en -op afspraak- toegankelijk voor groepen.
Inschrijven verplicht!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?

Waar?

Organisatie

vtbKultuur LHE