Neos Hechtel-Eksel - Politie en brandweer te gast : "Safety first"

Illustratie bij het evenement

Naar aanleiding van het jaarthema van Neos Nationaal "Safety first" maken we kennis met de hulpdiensten Politiezone Kempenland en hulpverleningszone Noord-Limburg (de brandweer).

Politiezone Kempenland laat ons kennis maken met de werking van de politie. Nuttige preventietips in verband met veiligheid en ordediensten, het wijkkantoor en de wijkagent, de interventiedienst met eerstelijnszorg, vakantietoezicht, police-on-web voor het indienen van kleine misdrijven, nuttige telefoonnummers, … allemaal interessante informatie over deze hulpdienst.

De brandweer van Leopoldsburg beschermt naast haar eigen gemeente ook de twee naburige gemeenten Ham en Hechtel-Eksel. Ze behoort tot de brandweerzone Noord-Limburg met de korpsen van Lommel, Neerpelt en Bree.
Brandweertaken zijn: interventies bij branden, medische bijstand door de ambulance, reinigen van het wegdek, leegpompen van kelders en straten, vernietigen van wespennesten.
Een belangrijk luik voor de hulpdiensten is "preventie". "Hoe kunnen we ons huis veiliger maken", " welk is het grote belang van rookmelders". Kortom we krijgen een aantal nuttige wenken en websites met meer informatie omtrent brandpreventie.

De namiddag wordt afgesloten met koffie en taart.
Niet leden ook welkom! Deelname graag melden aan Mevr. Paula Camps.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?

Waar?

Organisatie

Neos Hechtel-Eksel