De tijd van toen

Als je ondertussen bij "de oudere generatie " hoort, ben je geneigd om herinneringen op te halen, te mijmeren over vroeger... "Toen was de muziek zo slecht nog  niet ; toen werd er nog veel gedanst ; toen werd er veel meer met de buren gekeuveld; toen werd er meer gezongen thuis, in school, bij feesten , in de kerk ….dan tegenwoordig."

Om te zingen had je niet eens begeleiding nodig! Ook tekstboeken waren overbodig want kinderen leerden op school de liedjes uit hun hoofd. En het wonderlijke is: zelfs na zoveel jaren zijn diezelfde liedjes nog eenvoudig op te roepen. Zet een strofe of refrein in en de meeste senioren zingen moeiteloos verder. Een bewijs dat die teksten diep in ons brein opgeslagen blijven. Wees maar zeker: door het beluisteren van oude melodietjes worden oude herinneringen terug opgehaald...

Wil je dierbare muziek en liedjes uit de oude doos nog eens beluisteren, en er misschien ook een danske op plaatsen? Kom dan eerst eens langs in de hoofdbibliotheek!  Zoveel cd's wachten er op mensen die nog eens willen meezingen  en –deinen...   op de tijd van toen. Jongere bibbezoekers kunnen er vader of moeder een groot plezier mee doen!

Goed om te weten: de samenstellers van de reeks "De tijd van toen" zijn Tony Geys (uit onze eigen gemeente) niet vergeten! Tenslotte nog enkele pareltjes:

-              De grootste Vlaamse en Nederlandstalige hits allertijden

-              De mooiste levensliedjes

-              Muziek uit de oorlogsjaren (Prehistorie)

-              De geschiedenis van het Vlaamse lied

-              Limburg mie landj  (Jo Erens!)

Contact

  • Bibliotheek
  • Rode Kruisplein 10
  • 3940 Hechtel-EKSEL
  • T011 73 45 91
  • F011 73 61 91
  • E

Openingsuren

Vandaag open

van 14u00 tot 18u00