Week van de Amateurkunsten (WAK)

WAK?
Tijdens de voorbije 13 edities van De Week van de Amateurkunsten (kortweg WAK) konden de inwoners van Hechtel-Eksel de kunstzinnige creaties van verscheidene kunstenaars leren kennen. Velen herinneren zich wellicht de expo 'De Grootte Oorlog' in de brandstoffendepot in 2014. In 2016 was het thema 'The making off' en werd De Schans omgebouwd tot een groot atelier waar de kunstenaars in actie te zien waren. Vorig jaar organiseerden we een openluchttentoonstelling op en rond de Begijnenvijvers, een ideale locatie voor het thema 'Kunst Buiten'.


Intussen is duidelijk dat WAK Hechtel-Eksel niet alleen verrast door de boeiende creaties, maar ook door wisselende locaties. Voor 2020 zal er een fietsroute uitgestippeld worden langs de verschillende 'kapellekes' van Hechtel en Eksel. Elke kunstenaar kan in of rond 'een kapelleke' zijn creaties tonen. In de kerk van Hechtel wordt een groepsexpo ingericht. Noteer het weekend van vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 alvast in je agenda!

Deelnemen?

We doen een warme oproep aan alle (amateur)kunstenaars die mee willen doen, om zich vóór 1 november 2019 in te schrijven! Dat kan eenvoudig via deze link. In een latere fase vragen we je om je meer details over je kunstwerken, voorkeurlocatie etc.

Voorwaarden:
- Iedere inwoner van Hechtel-Eksel die - in de breedste zin van het woord - 'een kunst' beoefent, kan deelnemen. Ook kunstenaars die een duidelijke link hebben met onze gemeente, zijn welkom!
- Je voelt je uitgedaagd om nieuw werk te leveren en rond het thema 'Naast-de-liefde' te werken.
- De locatie biedt naast beeldende kunst tevens mogelijkheden voor muziek, dans, performance, woordkunst… Ook studenten of groepen kunnen deelnemen.

Locaties?

Bekijk via deze link de locaties van de kerken, kapellen en veldkapellen.

Meer info? Vragen?
cultuur@hechtel-eksel.be