Verhuur elektrische rolstoelfiets

elektrische rolstoelfietsIn samenwerking met de GAR (gehandicaptenadviesraad) heeft de gemeente een elektrische rolstoelfiets kunnen aanschaffen. De GAR brengt de noden van mensen met een beperking onder de aandacht met als motto 'Ik hoor er ook graag bij'!

 

Om iedereen de kans te geven om een fietstochtje te maken, adviseerden zij het gemeentebestuur om een elektrische rolstoelfiets aan te kopen waarop een rolstoel kan geplaatst worden. Zij zijn dan ook fier dat ze met de vierkleurenbalpennenverkoop en hun vele andere acties, met ondersteuning van de gemeente, Dommel 51 en het Woonzorgcentrum, erin geslaagd zijn om ook in onze gemeente zo'n comfortabele fiets ter beschikking te stellen.

Voorwaarden

Wie kan hier gebruik van maken?

Iedereen die tijdelijk of permanent niet zelf kan fietsen, zoals rolstoelgebruikers, bejaarden, revaliderende patiënten, personen met gebroken been… en die een begeleider heeft die met hem of haar een fietstochtje wil maken.

Terug naar boven

Procedure

De fiets staat in het WZC Den Boogerd, Nieuwstraat 17 te Eksel. Je kunt daar tijdens de kantooruren telefonisch (T 011 49 26 40) een afspraak maken aan de balie wanneer en hoe lang je de fiets nodig hebt. Je kunt daar de fiets afhalen en terugbrengen. Let op: in het weekend moet je de fiets voor 13 uur op vrijdag gereserveerd hebben. In het WZC is een gewone rolstoel beschikbaar voor wie er zelf geen heeft.

Terug naar boven

Bedrag

Huurprijs voor personen woonachtig in Hechtel-Eksel

€5 voor een halve dag (4u)

€10 voor een hele dag (24)

€20 voor een weekend*

Huurprijs voor personen niet woonachtig in Hechtel-Eksel

€15 voor een hele dag

€30 voor een weekend*

Huurprijs voor bewoners van WZC Den BoogerdGratis, indien de fiets niet verhuurd is

* Het weekendtarief is van toepassing van vrijdagavond tot (ten laatste) maandagochtend.

Terug naar boven

Contact

  • Welzijn
  • Don Boscostraat 5
  • 3940 Hechtel-Eksel
  • T011 73 01 72
  • E