Fietsen in Bosland

Fietsen door Bosland is een belevenis. De bewegwijzerde paden van het fietsroutenetwerk leiden je langs alle bijzondere landschappen. Je kan zelf je route uitstippelen of gebruik maken van een van de themafietstochten die Toerisme Limburg voor je uitstippelde. Van de negen thematochten die ze bedachten, hebben er twee Bosland als thema. De lussen zijn ongeveer 40 km lang en verkennen elk een uniek gedeelte van Bosland. Zo ben je zeker dat je niets mist van de natuurpracht en andere bijzondere attracties. Uiteraard liggen er op en langs de route ook de nodige fietsvriendelijke horecazaken waar je even kan bekomen en genieten van een hapje of drankje.

De exacte routes en alle bijkomende informatie over wat je onderweg te zien krijgt, vind je op de handige themafietskaart. Deze is verkrijgbaar in het Vrijetijdsloket, in de toeristische infokantoren van de 2 andere Boslandgemeenten en via Toerisme Limburg, T 0032 11 30 55 00. Zie ook www.toerismelimburg.be voor meer info.

Historie en bosgeheimen

De "Historie en bosgeheimen"-route (44,5 km) is een vlakke tocht die je door een rustige riviervallei leidt, waar je – naast weidse landschappen – ook enkele bijzondere wind- en watermolens tegenkomt. De tocht brengt je ook langs vijvers en door een immens bos. Verwacht naaldbossen, loofbomen, stuifduinen, moerassen en rustige wegen.

twee fietsers in het bos

Van woestijn tot water

De "Van woestijn tot water"-route (38,5 km) vertrekt vanuit het Noorden van Bosland en laat je kennismaken met helderblauwe waterplassen, waterwegen, een uniek heidegebied en uitgestrekte naaldbossen. Onderweg kom je ook enkele toeristische attracties tegen die een overblijfsel zijn van de opzienbarende geschiedenis van de streek.

enkele fietsers langs het kanaal