Budgetvriendelijke kinderfeestjes

OpvoedingswinkelDe feestdagen zijn op komst en dit betekent voor vele mensen plezier, lekker eten en vele cadeautjes. Ook kinderen kijken enorm uit naar de Sint die langskomt, de kerstperiode of verjaardagsfeestjes. Voor ouders kunnen deze periode ook voor financiële stress zorgen. Gelukkig zijn er ook manieren om deze feesten leuk én goedkoop te houden.

 Begin op tijd

Als je er op tijd aan begint kan je het jezelf veroorloven om van promoties te profiteren of naar de goedkoopste oplossingen te zoeken.

 Bepaal op voorhand je budget

Zorg bijvoorbeeld dat je het volledige bedrag cash in een aparte portemonnee hebt zitten, hiermee betaal je dan alles voor het feestje.

 Zoek samen naar een thema

Door te werken met een thema, maak je het jezelf veel gemakkelijker om te zoeken naar knutselideetjes, activiteiten en snacks die je feestje net dat tikkeltje meer kunnen geven.

 Steek zelf de handen uit de mouwen

Van slingers, kroontjes, uitnodigingen tot de taart, er zijn veel dingen die je met een beetje creativiteit, handigheid en hulp van het feestvarken zelf kan maken om van je feestje een heuse party te maken.

 Ga "solo" shoppen

Een gouden tip: doe je boodschappen zonder de kinderen. Het gaat veel sneller en je vermijdt er moeilijke discussies over de aankopen mee.

 Ga voor eenvoudige activiteiten

Tijdens een feestje moeten kinderen natuurlijk iets om handen hebben. Denk aan de klassiekers vanuit je eigen kindertijd, spelletjes die weinig voorbereiding vragen : zakdoek leggen, een fotozoektocht, zaklopen, koek happen, stoelendans… Kinderen willen een dag vol plezier en aandacht dus waarom ons druk maken?

 Vergeet merkproducten

Slim combineren is een goedkopere oplossing. Koop bijvoorbeeld enkel de servetten met de held van je kind op en combineer deze met een papieren tafelkleed in bijpassende kleur waarop kinderen ook nog kunnen kleuren.

 Geniet ervan

Onze laatste tip, maar zeker de belangrijkste is: geniet ervan ! Verlies je niet in je perfectionisme, maar geef je kind nog maar eens een extra knuffel. Je zal zien dat dit veel meer effect heeft, dan om het even welk cadeau!

 De opvoedingswinkel wenst alle ouders en hun kinderen een warm eindejaar toe!

 Opvoedingswinkel Noord-Limburg

011 80 59 07

info@opvoedingswinkelnoordlimburg.be

www.facebook.com/opvoedingswinkelnl