Word wereldgezin

YFU VlaanderenDe internationale uitwisselingsorganisatie YFU is begonnen met de werving van gastgezinnen voor de ongeveer dertig studenten die volgend schooljaar naar Vlaanderen komen studeren. Dit jaar komen de studenten uit Wallonië, Bulgarije, Ecuador, Estland, Duitsland, Mexico en Thailand.
Ook in onze gemeente wordt gezocht naar gastgezinnen.
Als wereldgezin stel je je huis en hart open voor een buitenlandse jongere gedurende een schooljaar of een semester.
YFU studenten zijn jongeren tussen 16 en 19 jaar. Tijdens hun verblijf gaan zij naar een middelbare school in de buurt van hun gastgezin. Door het leven in een gastgezin en het schoollopen krijgt de jongere een ideale kans om onze taal en cultuur te leren kennen. Zo integreren ze zich gemakkelijk in de lokale gemeenschap. Ze worden als het ware ondergedompeld in een nieuw leven, een nieuwe cultuur, een nieuwe taal...
Er zijn verschillende redenen waarom een buitenlandse YFU-student in huis nemen een prachtige ervaring kan zijn. Je leert een heleboel over een ander land, een andere cultuur en een andere taal. Door zo'n ervaring komen de verschillende gezinsleden vaak ook dichter bij elkaar te staan omdat zij hun dagelijks leven met een nieuw gezinslid delen. Het geeft immers een hele nieuwe kijk op onze eigen Vlaamse gewoonten. Daarnaast is het vaak het begin van een levenslange vriendschap met je nieuwe 'zoon' of 'dochter'.
Gezinnen die belangstelling hebben in andere landen en culturen en bereid zijn om huis en hart open te stellen voor een jongen of meisje tussen de 16 en 19 jaar, kunnen voor meer informatie contact nemen met het hoofdkantoor van YFU op 015 / 79 50 04 of via de website www.yfu.be. Een YFU-vrijwilliger komt vrijblijvend bij jou op bezoek en antwoordt op al je vragen.
En dan kan het avontuur beginnen…

Het YFU-team
www.yfu.be / www.yfu.org

Contact

  • Martine Vanderbiesen
  • Don Boscostraat 5
  • 3940 Hechtel-Eksel
  • T011 73 01 52
  • E

Openingsuren

Vandaag open

van 09u00 tot 12u00