Bosland Boomplantactie 2 in Hechtel-Eksel

Illustratie bij het evenement

Help Bosland groeien: plant mee

Bosland wil groeien. Letterlijk. Daarom planten we in november meer dan 10.000 bomen en struiken én doen we een warme omroep aan alle Boslanders om ons hierbij een handje te helpen. Samen maken we Bosland nog groter en mooier!

Het afgelopen jaar vierden we het 10-jarig bestaan van Bosland. In november kijken we vooruit, naar de toekomst. Op drie dagen tijd willen we meer dan tienduizend bomen in de grond steken. Een hele klus! Onze arbeiders kunnen dan ook heel wat hulp gebruiken. En wie anders dan onze eigen Boslanders komen daarvoor in aanmerking? Uiteindelijk is Bosland in de eerste plaats van haar inwoners.

Iedereen kan helpen, jong of oud. Er zijn warme chocomelk en Boslandkoeken voorzien om weer op krachten te komen. Terwijl de ouders bomen planten, kunnen de kinderen in een workshop leren hoe ze bijvoorbeeld voederplankjes voor vogels maken.

Met de boomplantacties willen we niet enkel een groter Bosland, maar ook een nog leuker Bosland voor mens en dier. In Overpelt planten we 4.000 inlandse eiken, die helpen bij het omvormen van een eentonig naaldbos naar een meer natuurlijk bos. In Lommel worden 6.700 zomereiken geplant. In Hechtel-Eksel worden struiken geplant aan de hondenlosloopzone. Alle planten zijn inheems. En dat is dan weer goed voor nog meer biodiversiteit in Bosland.

Je kan je aansluiten bij één of meerdere van deze plantacties, telkens van 9u30 tot 12u30.

Zondag 13 november, Heide achter de Steenweg, Overpelt

Zondag 20 november, In den Brand, Hechtel-Eksel

Zondag 27 november, Barrier, Lommel

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?

Waar?

  • Kamertstraat Z/N
  • 3940 Hechtel-Eksel