Op stap in Resterheide

Dit bijzondere bos- en waterrijk landschap ligt in de vallei van de Zwarte Beek op de grens van Hechtel-Eksel en Peer. Naast drie prachtige landschapsroutes werden verschillende paden uitgestippeld voor de avontuurlijke en leergierige kids. Op het Bosleerpad of Reigerpad (5 km) leren de kinderen alles over het leven in het bos en het water. Ze komen 14 speelse en leerrijke elementen tegen zoals een boomtelefoon en reuzenxylofoon. De eekhoorntjeskronkel (0,5 km) leidt naar een avontuurlijk hindernissenparcours. Het lieveheersbeestjespad (2,5 km) is een verkorte route voor buggy's en andersvaliden. Starten kan aan de parking in begijnenstraat, 3940 Hechtel-Eksel.

De wandelkaart is voor €2,50 beschikbaar in het vrijetijdsloket.

Reigerpad

Dit avontuurlijke traject is 5km lang en bevat leerrijke, leuke elementen, zoals een reuze xylofoon en een boomtelefoon.Je komt te weten hoe scherp een torenvalk ziet, hoe beukenhout klinkt, hoe ver een vos kan springen en hoe goed een konijn hoort.Spelen en zoeken naar weetjes over wat er leeft in het bos, gaan hier hand in hand. Je kan het traject zelfstandig afleggen, in groep of met een gids Dit Bosleerpad is ideaal voor leerlingen uit de tweede graad van het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs.

 Spelende kinderen in het bos

Lieveheersbeestjespad

Het lieveheersbeestjespad is een route van 2,5 km lang en volledig toegankelijk voor andersvaliden en mensen met kinderwagens. Ook deze route passeert langs de speelse leerelementen als de reuze xylofoon en de boomtelefoon.

Reuze xylofoon

 

 

 

 


Contact

  • Toerisme
  • Don Boscostraat 5
  • 3940 Hechtel-Eksel
  • T011 89 11 81
  • E

Openingsuren

Vandaag open

van 09u00 tot 12u00