Gemachtigde opzichters

gemachtigde opzichtersTijdens spitsmomenten kan het verkeer aan de school enorm druk en gevaarlijk zijn. Gemachtigde opzichters zorgen er voor dat onze kinderen op een veilige manier kunnen oversteken. Deze mensen doen dit op vrijwillige basis.

De gemachtigde opzichters mogen het verkeer stilleggen en aanwijzingen geven die door de weggebruikers moeten opgevolgd worden. Ze mogen in geen geval het verkeer regelen. Bij ernstige inbreuken kunnen de gemachtigde opzichters bij de politie aangifte doen of bijstand vragen op afgesproken momenten, zodat een effectieve vervolging kan worden opgestart.

Heb je interesse in het volgen van een opleiding tot gemachtigde opzichter? Dat kan! De provincie Limburg organiseert jaarlijks verschillende (kostenloze) opleidingen voor Limburgse kandidaat-gemachtigde opzichters. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De theoretische opleiding van minimum drie uren is gratis en wordt gedoceerd door lesgevers van het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training). Na de theoretische opleiding geeft de lokale politie een praktijkcursus van een halve dag in het reële verkeer.

Onze gemeente is steeds op zoek naar kandidaat-gemachtigde opzichters! Heb je interesse? Laat je gegevens achter op de dienst Veiligheid!

Contact

  • Veiligheid en Preventie
  • Don Boscostraat 5
  • 3940 Hechtel-Eksel
  • T011 73 01 78
  • E

Openingsuren

Vandaag open

van 13u30 tot 17u00