Afvalophaling

In onze gemeente staat Limburg.net in voor de afvalpreventie en afvalophaling. De ophaaldata voor de huis-aan-huisinzameling staan vermeld in de afvalkalender. Deze kalender kan je raadplegen op de website van Limburg.net. Jaarlijks ontvang je de afvalkalender ook thuis in je brievenbus. Aan de hand van de symbolen kan je zien wat er wanneer opgehaald wordt. Raadpleeg in de kalender zeker ook de handige sorteergids. Hier vind je terug waar je met de verschillende soorten afval naar toe kan,evenals de bijhorende sorteerregels.

Huisvuil mag enkel aangeboden worden in de speciaal daarvoor bestemde huisvuilzakken. Elk gezin dat in Hechtel-Eksel gedomicilieerd is op 1 januari 2014, heeft recht op een tegoed aan huisvuilzakken.Voor het jaar 2014 kan je deze vanaf 10 februari 2014 afhalen aan de ontvangstbalie in het gemeentehuis. Er zijn ook sociale correcties van toepassing voor verschillende doelgroepen. Meer informatie vind je onder huisvuil.

Het tuin- en snoeiafval kan je meegeven met de 14-daagse huis-aan-huis inzameling. Snoeihout bied je aan in samengebonden bundels. Doe dit wel zo dat één persoon het nog kan dragen. Voor het overige tuinafval gebruik je de speciale groenafvalzakken. Deze biozakken kan je kopen aan de ontvangstbalie in het gemeentehuis.

Grofvuilinzameling gebeurt op aanvraag. Je doet je aanvraag minstens één week voor de voorziene ophaaldag via de website van Limburg.net of op het telefoonnummer 0800 90 720. Op het aangeboden grofvuil moet je een grofvuilsticker kleven. De stickers kan je kopen aan de ontvangstbalie in het gemeentehuis.

Meer info vind je op de website: www.limburg.net

Raadpleeg zeker ook de afvalkalender en de sorteergids.

Contact

  • Milieu
  • Don Boscostraat 5
  • 3940 Hechtel-Eksel
  • T011 73 01 58
  • E

Openingsuren

Vandaag open

van 09u00 tot 12u00 en

van 13u30 tot 19u00