Nieuwe parking en fietsverbinding sport- en recreatiezone Hechtel

16
jun
2020

De werken aan de nieuwe centrale parking aan sport- en recreatiezone Achter de Berg startten eind februari en werden, ondanks de coronamaatregelen, eind mei volgens planning afgerond. De sport- en recreatiezone kreeg bovendien niet alleen een nieuwe parking en fietsverbinding, maar ook een nieuwe naam. Op 1 juli zal de parking officieel in gebruik genomen worden en zal de site niet langer 'Achter de Berg' maar 'Sport- en recreatiezone Hechtel' heten.

Centrale parking voor iedereen

Conform het masterplan Achter de Berg werd er een gemeenschappelijke parking gecreëerd bij de aanwezige sport- en recreatieactiviteiten, centraal voor alle functies op de site. De atletiekterreinen, Finse piste, chirogebouwen, het jeugd- en vakantiecentrum, petanque en speeltuin zijn vanuit de parking makkelijk bereikbaar. Ook de inkom van de voetballokalen werd verlegd en komt nu rechtstreeks op de nieuwe parking uit.

Er werden maar liefst 153 parkeerplaatsen voorzien, waarvan een aantal voorbehouden voor personen met een beperking. In de toekomst zal je er ook elektrische voertuigen kunnen opladen.

Wijziging verkeerssituatie

De Hoefstraat zal vanaf het fietspad naar Koersel Kapel een eenrichtingsstraat worden richting de nieuwe parking. Verderop zal de Hoefstraat alleen nog toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Zo ontstaat er een fiets- en voetgangersverbinding tussen de sport- en recreatiezone en de Don Boscostraat. Deze zullen we op korte termijn ook van nieuwe ledverlichting voorzien.

De Lupinestraat werd heraangelegd (afboording en nieuwe toplaag). Deze zal als ontsluitingsweg voor de sport- en recreatiezone fungeren en zal doodlopen aan de achterzijde van de parking.


Contactinformatie