Kom studeren in onze BLOKpunten

20
mei
2021

Vanaf dinsdag 25 mei openen we op twee locaties een BLOKpunt. De examenperiode staat weer voor de deur en door de coronacrisis is de nood aan blokpunten waar studenten in alle rust kunnen studeren nog groter. We zijn dan ook blij dat we de studenten in onze gemeente opnieuw een oplossing kunnen bieden.

Samen studeren en elkaar motiveren, dat werkt. Zeker in coronatijden. Het is in de coronacrisis door het telewerk thuis immers vaak extra druk. In zulke omstandigheden is het fijn om in alle rust te kunnen studeren met wat lotgenoten die ook hele dagen met de neus in de boeken zitten.

Drie bloklocaties

Om aan de nood van de jongeren te voldoen, voorzien we drie BLOKpunten. Van 25 mei tot en met 25 juni kunnen studenten weer in de hoofdbib, Geerstraat 1, terecht. Hier zijn 4 plaatsen voorzien. Daarnaast zijn er extra plaatsen in het Huis van het Kind, Vriendschapsplein 2. De BLOKpunten zijn iedere weekdag open na reservatie. Een plekje reserveren kan via mail naar jeugd@hechtel-eksel.be

Blokken in alle veiligheid

Het blokken moet vlot en vooral veilig verlopen. We volgen de richtlijnen die het ministerie van Volksgezondheid uitschreef. “De afstandsregel van één persoon per tien vierkante meter als de student geen mondmasker draagt en de regel dat tafels 2,5 meter uit elkaar moeten staan, worden toegepast. We vragen studenten ook om met volgende regels rekening te houden:

  • Volg steeds de aanwijzingen van de zaalbeheerders.
  • Schrijf je naam, GSM-nummer en de uren die je er bent in het logboek. Dit logboek dient ingeval er contact tracing nodig is. Na een maand vernietigen we deze papieren.
  • Ben je ziek? Blijf dan zeker thuis!
  • Ontsmet je tafel even met de spray en papieren doekjes voor je start met studeren.
  • Niezen of hoesten doe je in een papieren zakdoekje of in je elleboog.
  • Hou voldoende afstand of draag een mondmasker in de hal, toiletten en buiten.
  • Deel geen materialen.
  • Voor je vertrek ontsmet je de tafel opnieuw met de spray en papieren doekjes.

Veel succes met de examens!

Het gemeentebestuur wil alle studenten alvast een geslaagde blokperiode en veel succes met de examens toewensen. Nog even doorbijten en dan genieten van een welverdiende vakantie!