Inrichting schoolstraat Don Boscocollege

26
aug
2021
Om de veiligheid van de zwakke weggebruiker in de onmiddellijke omgeving van het Don Boscocollege te verhogen, richten we vanaf 1 september 2021 in samenspraak met het schoolbestuur een schoolstraat in.
 
De schoolstraat zal het gedeelte van de Don Boscostraat beslaan dat vanaf het kruispunt met de Broekerstraat (wit kapelletje) tot aan de sporthal loopt. Ook het einde van de Stippelmansweg richting de Don Boscostraat valt in de zone van de schoolstraat (gele strook op de afbeelding).
 
Op piekmomenten wordt de schoolstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit gebeurt op schooldagen van 8 tot 8.30 uur en van 15 tot 15.45 uur (op woensdag van 11.30 tot 12.15 uur). De Stippelmansweg wordt tijdens deze momenten een doodlopende straat. In een gedeelte van de Broekerstraat, Kattestraat en Wautersweg geldt er tijdens deze piekmomenten een stilstand- en parkeerverbod (blauwe strook op de afbeelding).
 
 
Om het autoluwe karakter van de schoolstraat op de piekmomenten duidelijk aan te duiden, voorzien we nadarhekken met signalisatie. Enkel voetgangers en fietsers mogen de schoolstraat tijdens deze uren betreden.
 
Bewoners van de adressen gelegen binnen de schoolstraat mogen zich tijdens de piekmomenten enkel met een vergunning met hun gemotoriseerd voertuig in de schoolstraat begeven.
 
De schoolstraat zal regelmatig worden geëvalueerd.