Infomarkten voorkeursalternatief Noord-Zuid Limburg

24
nov
2021

Het voorkeursalternatief voor Noord-Zuid Limburg is gekend: het doortochttracé Ay met tunnels onder de Grote Baan in Houthalen-Helchteren met een snelle, elektrische trambus in eigen bedding tussen Noord-Limburg en Hasselt. De Werkvennootschap en het Departement Omgeving organiseren nu een reizende infomarkt waarbij ze je informeren over dit alternatief, het onderzoek, het verdere proces en de planning.

In december 2021 verwacht het projectteam van Noord-Zuid Limburg het ontwerp voorkeursbesluit te kunnen publiceren. Daarna zal een openbaar onderzoek volgen dat 60 dagen zal duren. Tijdens die periode kan je je uitspreken over het voorkeursalternatief, het onderzoek of de gevolgde stappen. Blijf op de hoogte van de laatste informatie via www.noordzuidlimburg.be/opdehoogteblijven. Na het openbaar onderzoek volgt de definitieve beslissing door de Vlaamse Regering.

Infomarkten in januari

Om iedereen goed te informeren over het voorkeursalternatief organiseert het projectteam een reizende infomarkt in januari. Je kan op vijf verschillende momenten op vijf verschillende locaties langskomen, telkens doorlopend tussen 18.30 u. en 21 u. Het projectteam staat dan klaar om jouw vragen te beantwoorden. Surf naar www.noordzuidlimburg.be/informarkt voor meer informatie.

 • Houthalen-Helchteren - maandag 10 januari 2022
  Greenville, Centrum-Zuid 1111
 • Hechtel-Eksel - donderdag 13 januari 2022
  De Geer, Overpelterbaan 14
 • Pelt - vrijdag 14 januari 2022
  C.C. Palethe, Jeugdlaan 2
 • Hasselt - dinsdag 18 januari 2022
  Corda Campus gebouw 1, Kempische Steenweg 293
 • Zonhoven - vrijdag 21 januari 2022
  Locatie nog nader te bepalen.


Noord-Zuidkrant in de bus

Houd in de loop van december zeker ook je brievenbus in de gaten. Er verschijnt dan een tweede editie van de Noord-Zuidkrant met meer informatie over het voorkeursalternatief, het onderzoek en de volgende stappen. De krant zal ook digitaal beschikbaar zijn via www.noordzuidlimburg.be

Meer weten over het voorkeursalternatief? www.noordzuidlimburg.be/voorkeursalternatief