Herkansing vaccinatie COVID-19

15
jul
2021

Vorige week steeg het aantal coronabesmettingen in Vlaanderen opnieuw. Het coronavirus blijft sterk circuleren; vooral de deltavariant zorgt nu voor een opflakkering bij jongeren. Daarom blijft het belangrijk om je te laten vaccineren. De voorbije maanden ontving bijna iedereen in Vlaanderen een uitnodiging voor een eerste prik. Intussen worden jongeren tussen 12 en 15 jaar uitgenodigd.

We merken dat binnen Eerstelijnszone Noord-Limburg de vaccinatiebereidheid hoog is. Toch zijn er nog een heel aantal mensen die geen uitnodiging ontvangen hebben, er niet op zijn ingegaan of de (eerste) vaccinatie geweigerd hebben.

Wie zich alsnog wil laten vaccineren, krijgt een herkansing:

  • Ben 16 jaar of ouder en heb je nog geen enkele uitnodiging ontvangen, meld je dan aan op de reservelijst: vaccinatie-noord-limburg.be/reservelijst
  • Wie eerder niet inging op de eerste uitnodiging of deze annuleerde, ontvangt binnenkort een nieuwe (en laatste!) uitnodiging tot vaccinatie.
  • Wie een vaccinatie weigerde, maar nu toch gevaccineerd wil worden, kan zich aanmelden op www.qvax.be. Door te klikken op de knop om de vaccinatiecode opnieuw te activeren, trek je je weigering in en krijg je opnieuw een uitnodiging. Je kan je ook opnieuw als reserve aanbieden op de reservelijst van je vaccinatiecentrum: vaccinatie-noord-limburg.be/reservelijst

Het is dus belangrijk om zelf actie te ondernemen.

Wanneer je de brief in de bus krijgt, bevestig je best zo snel mogelijk of je komt of niet, en annuleer als je niet komt. Dit kan eenvoudig met de code op de brief. Zo kunnen onze vaccinatiecentra de prikken efficiënt blijven organiseren.

Ook bij de tweede uitnodiging tot vaccinatie, is het niet mogelijk om het merk van het vaccin te kiezen. Voor een eerste prik zal dit geen AstraZenica-vaccin meer zijn; alle beschikbare AstraZenica-vaccins gaan enkel naar tweede dosissen.

Wie enkel een tweede dosis heeft gemist – bijvoorbeeld door vakantie- of zomerplannen – krijgt een herkansing aan het einde van de zomer. Eind augustus en in september worden er inhaalvaccinaties georganiseerd voor wie enkel nog een tweede dosis moet krijgen.