Fototentoonstelling Natuur en Landschappen in Hechtel-Eksel

9
feb
2021

Gemeente Hechtel-Eksel, Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid en lokaal natuurfotograaf Theo Geuens lanceren de fototentoonstelling 'Natuur en Landschappen in Hechtel-Eksel'. Deze neemt je mee op stap door de prachtige fauna en flora van onze gemeente. Ontdek het snel in het Pijnven!

Paradijs voor natuurliefhebbers

Weelderige valleien, woeste heidevlakten, zeldzame landduinen en uitgestrekte bossen: weinig gemeenten kunnen zo’n divers arsenaal aan biotopen voorleggen. Hechtel-Eksel heeft vele natuurgezichten en die willen we met deze fototentoonstelling extra belichten.
 

Natuur in beeld

Langs een wandelparcours van 3,5 kilometer exposeren we het werk van lokaal natuurfotograaf Theo Geuens. Onderweg kom je vier verschillende thema’s tegen: dieren, landschappen, oog in oog en seizoenen. De combinatie van het prachtige Pijnven met de grote fotoprints - waarin mooie momenten in diezelfde natuur werden vastgelegd - creëert voor de toeschouwer een bijzondere beleving. Een aanrader voor jong en oud!

Praktisch

Datum: 9 februari - 31 mei, van zonsopgang tot zonsondergang
Locatie: Pijnven, Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel
Route: Volg de blauwe wandelroute
Toegang: Gratis

Smaakt naar meer?

In het boek ‘Natuur en Landschappen in Hechtel-Eksel – Zandboeren, heikappers en bosbouwers’ vind je nog meer adembenemende beelden en verrassende verhalen over de natuur in onze gemeente. Je kan het boek kopen in het Vrijetijdsloket, Don Boscostraat 5, of op www.hechtelekselwinkelt.be