Blijf in uw kot, ook in het weekend

21
mrt
2020

Corona hebben we niet in de hand. Het aantal slachtoffers wel. Blijf daarom zo veel mogelijk binnen, ook in het weekend en als het zonnetje schijnt. Leef de opgelegde maatregelen élke dag strikt na. Doe het voor je (groot)ouders, doe het voor de kwetsbaren in onze gemeente, doe het voor jezelf. Dat thuis blijven hoeft trouwens niet saai te zijn.

Eindelijk tijd voor andere dingen
Je hebt nu extra tijd om dingen te doen waar je anders niet toe komt. Gebruik ‘m.

  • Lees dat boek dat al maanden op je nachtkastje ligt eindelijk uit.
  • Neem de oude fotoalbums nog eens uit de kast en blader er rustig door.
  • Probeer nieuwe receptjes uit en smul er samen van.
  • Kijk die serie die al zo lang in je kijklijstje staat.
  • Start je lenteschoonmaak dit jaar wat vroeger.
  • Maak je tuin of terras helemaal lenteproof.

Waag je aan een nieuwe hobby
In plaats van afgelaste workshops en activiteiten kan je thuis immers ook makkelijk zelf aan de slag. De live begeleiding vervang je dan even door een Youtube-tutorial en je bent klaar om te starten. Leer bijvoorbeeld handletteren, breien, …

Verras de bewoners van Den Boogerd met een kaartje, een tekening of een brief
Om de vereenzaming van je kwetsbare medemens tegen te gaan, kan je hen verblijden met een leuke brief, een mooie tekening of een handgeletterd kaartje. Wedden dat de senioren in woonzorgcentrum Den Boogerd dat absoluut zullen appreciëren! Alle kaartjes, tekeningen en brieven steek je in de bus van WZC Den Boogerd of mail je naar: onthaaldenboogerd@vitas.be. Het personeel zorgt ervoor dat je boodschap bij de juiste persoon terechtkomt.